0
Cocido madrileño med kylling og Skagen Skinke

Cocido madrileño med kylling og Skagen Skinke

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Cocido madrileño er en spansk sammenkogt ret med kikærter, bønner grønsager og kød hvoraf Madrid-udgaven, madrileño, er den mest kendte. Her er den lavet med kylling og skinke fra Slagter Munch i Skagen

Forberedelse: Udblød bønner og kikærter i rigeligt koldt vand natten over og drys et godt lag salt på lårene på begge sider - lad dem salte natten over dækket af film.

Kikærter: Kog kikærter i rigeligt letsaltet vand i 10 minutter - kasser vandet.

Cocido madrileño: Ordn gulerødder og bagekartofler og skær dem ud i rustikke stykker, pil hvidløg og skalotteløg og del chilien i 2. Kom det hele i et ildfast lerfad der har et passende låg - en römertopf eller tagine er god til formålet - men en støbejernsgryde fungerer også fint. Skær tykke skiver af bacon, chorizo og skinken (ca. 1 cm) og kom ved - tilsæt hønsefond. Del lårene i over og underlår og pres dem halvt ned i væsken. Krydr med masser af sort peber, timian og et par laurbærblade.

Kom hele herligheden i en 150 grader varm ovn i ca. 2,5 timer.

Servering rør forsigtigt rundt et par gange og drys med generøse mængder hakket persille. Server straks med godt brød - og evt. en grøn salat.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?