0
Cremede kikærter med krydret svinekød, sprød salat og brød

Cremede kikærter med krydret svinekød, sprød salat og brød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mezze krydderihvidløgSous vide, mør grisenakkeovnIldfast fad
1 min.
Steg kødet i ovn

Tænd ovnen på 250 grader, gerne 20 minutter inden du går i gang. 

Pil hvidløg, og riv det fint. 

Hæld kødet og al saften op i et ovnfast fad.

Brug to gafler, og træk kødet fra hinanden. Vend det med halvdelen af hvidløget, halvdelen af mezze-krydderiet samt lidt olivenolie. Sæt fadet i ovnen, og bag i 7-10 min.

kikærtertahincitronmezze krydderihvidløgGryde
5 min.
Tilbered kikærterne

Dræn og skyl kikærterne i en si.

Varm lidt olivenolie op i en gryde, og steg resten af hvidløget og mezzekrydderiet i 30 sekunder. Tilsæt kikærterne, og steg i yderligere 1 minut. Kom 1/2 dl. vand pr. kuvert i, så det dækker bunden af gryden, og lad retten småsimre i 2-3 min.

Imens kikærterne simrer, blander du en tahin-dressing af lige dele tahin, vand og citronsaft (gem lidt citronsaft til salaten). Tilsæt også lidt fintrevet citronskræl. Smag til med salt. Dressingen skal være syrlig og fed.

Når kikærterne er færdige, moses nogle af kikærterne i gryden med en gaffel, så det bliver til en grov mos. Kom tahin-dressing i gryden, og vend rundt. Sluk for varmen, og læg låg på.

snittet kål & gulerodbredbladet persillePrimitivo surdejs bolle med fuldkorncitronskål
11 min.
Brød og salat:

Brødet sættes i ovnen for at lune et par minutter når kødet er taget ud.

Lav en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, hvis du ikke har nok citron, så brug lidt eddike.

Smag til med lidt salt, peber og sukker. Vend dressingen rundt i det snittede grønt. Skyl persillen, hak den groft, og vend også den op i salaten.

20 min.
Servering

Server de lune kikærter med ovnstegt kød, syrlige salat og lunt brød til.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?