0
Cremede linser med forårsgrønt, nigellafrø og spejlæg

Cremede linser med forårsgrønt, nigellafrø og spejlæg

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinser
1 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min., og trække 5 min. i kogevandet. Husk at gemme kogevandet.

spinatgrønne bønnerforårsløg
3 min.
Grønt

Fjern stilken fra bønnerne, og rib bladene af spinaten. Snit forårsløg fint lidt på skrå.

Kom bønnerne op i en gryde med vand, så det lige dækker og et godt skud salt. Damp bønnerne under låg i ca. 5-7 min.

spinatægærter, frostspicy nigella & sesam
15 min.
Æg og spinat

Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og vend spinat og ærter rundt på panden, blot til spinaten lige er faldet en smule sammen, og ærterne er lune. Drys krydderblandingen over, og smag til med salt.

Kom spinat og ærter over i en skål, og tilsæt lidt ny olie til panden. Steg spejlæggene. De må gerne tage lidt farve i bunden, men skal helst beholde en smilende blomme.

pecorino romano
25 min.
Linser

Dræn linserne for vand, og kom så ca. 2-3 spsk. kogevand pr. kuvert tilbage til linserne. Kog dem op igen, træk gryden fra varmen, og riv osten fint ned i. Rør grundigt rundt, og smag til med salt og friskkværnet peber. 

forårsløg
30 min.
Anretning

Anret linserne i en dyb tallerken med bønner, spinat og spejlæg ovenpå. Drys forårsløg over til sidst.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?