
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak hvidløg fint, og riv parmesanen groft. Gem 40 g parmesan til topping.
Kom hvidløg på panden med olie ved middelhøj varme, og svits i 2-3 minutter. Kom derefter ærter og vand på panden, og lad det simre i 5-7 minutter.
Kog linsepastaen i letsaltet vand i 1 minut mindre end anvist på pakken.
Kom indholdet fra panden samt hytteost, parmesan, basilikum, salt og peber i en blender, og blend det sammen til en cremet masse. Kom ærtecremen tilbage på panden.
Hæld vandet fra pastaen og kom den på panden. Vend det hele godt sammen. Lad pastaretten simre i 5-10 minutter, eller indtil pastaerne er færdigkogte, og retten har en cremet konsistens.
Riv citronskal fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Halvér cherrytomaterne.
Servering
Top pastaen med citronskal, ekstra parmesan og cherrytomater, og spis med gulerodsstave til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften