0
Cremet blomkålsris med varmrøget laks

Cremet blomkålsris med varmrøget laks

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødløg
1 min.
Syltede rødløg

Pil og snit rødløg, så fint du kan, gerne på et mandolinjern. Kom løgene i en skål, tilsæt lidt fint salt, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes honning til en tilpas sur/sød smag. Har du ikke honning, så kan du bruge sukker i stedet.

Lad løgene stå, til de skal bruges. 

blomkål
5 min.
Blomkålsris

Kom blomkålen i en foodprocessor, og snit den helt fint. Kålen skal ligne ris.

creme fraiche 18%tørret estragon
10 min.
Dressing

Rør creme fraiche og estragon sammen. Smag til med salt og peber.

cherry- eller blommetomatergul peberfrugt
15 min.
Salat

Skær tomater og gul peberfrugt ud i mindre stykker.   

Bland blomkålsrisene med de snittede grøntsager og dressingen.

Varmrøget laks
25 min.
Laks

Fjern skindet, og skær den varmrøgede laks i mindre stykker.

30 min.
Anretning

Fordel salat, plukket laks og syltede rødløg på en tallerken til hver.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
474 kcal
Fedt:
28,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
19,4 g
heraf sukkerarter:
8,1 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
31,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?