Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er helt mør.
Pil det yderste lag af porren, flæk den, og skyl den og blegsellerien grundigt. Skræl pastinakker, og hak alle tre ting fint.
Kom bacon i en gryde, og varm den op ved middelhøj varme, så fedtet smelter. Rør rundt indtil kødet begynder at brune.
Skru ned for blusset, kom grøntsagerne i gryden, og steg dem under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.
Tilsæt perlebyg og creme fraiche, og hæld kogevandet fra perlebyggen i, indtil det dækker. Lad retten simre ved lav varme under omrøring i ca. 5 min., indtil den begynder at tykne (Hvis retten får for høj varme, vil creme fraichen begynde at skille). Sluk for blusset, og smag til med salt og peber.
Skyl dilden, afdryp den for vand, og pluk den i små "pynte-stykker".
Fordel den cremede byg i skåle, og pynt med dild.
Kundekommentarer ()