Bring en stor gryde vand med rigeligt vand og godt med salt i kog. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Kom laksen i en anden gryde. Dæk den med vand, og tilsæt 1/2 -1 spsk. salt.
Bring vandet i kog, og sluk straks. Lad laksen trække i vandet 6-8 min.
Rens, skyl og skær porrerne i mundrette ringe. Pil hvidløget, og hak det fint.
Skyl og hak dilden, og gem den til senere.
Skyl grønkålen, fjern stænglerne, og skær bladene i meget tynde strimler. Tag kernerne ud af granatæblet. Du skal bruge ca. 1/4 granatæble pr kuvert. Vend granatæblekerner med den snittede grønkål, lidt salt, peber, samt lige dele citronsaft og olivenolie. Smag til med ekstra salt, citronsaft, peber og evt. lidt sukker.
Tag laksen forsigtigt op af kogevandet, og skær den i grove stykker.
Når pastaen er kogt, drænes den. Gem 2 dl af kogevandet.
Tør gryden fra laksen af med et stykke køkkenrulle.
Varm den op over middelhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter porreringe og hvidløg i 2-3 min.
Kom creme fraiche i en skål. Tilsæt lidt fintrevet citronskræl. Fortynd creme fraiche med lidt pastakogevand, så den får konsistens omtrent som en tykmælk, og rør det godt sammen. Kom massen ned i gryden med porrer og hvidløg, og giv det et kort opkog.
Vend pasta og laksestykker i, og smag til med masser af citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber. Justér evt. med lidt mere pastakogevand, hvis du vil have retten mere cremet.
Sluk, og vend dild i.
Server straks pastaen med den sprøde salat til.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kundekommentarer ()