0
Cremet citronpasta med laks og porrer og  grønkålssalat

Cremet citronpasta med laks og porrer og grønkålssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spaghetti, 50% fuldkorn
0 min.
pasta

Bring en stor gryde vand med rigeligt vand og godt med salt i kog. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

ASC laks med skind
1 min.
Laks

Kom laksen i en anden gryde. Dæk den med vand, og tilsæt 1/2 -1 spsk. salt.

Bring vandet i kog, og sluk straks. Lad laksen trække i vandet 6-8 min.

porrerhvidløgdild
3 min.
Grønt

Rens, skyl og skær porrerne i mundrette ringe. Pil hvidløget, og hak det fint.

Skyl og hak dilden, og gem den til senere.

grønkålgranatæblecitron
6 min.
kålsalat

Skyl grønkålen, fjern stænglerne, og skær bladene i meget tynde strimler. Tag kernerne ud af granatæblet. Du skal bruge ca. 1/4 granatæble pr kuvert. Vend granatæblekerner med den snittede grønkål, lidt salt, peber, samt lige dele citronsaft og olivenolie. Smag til med ekstra salt, citronsaft, peber og evt. lidt sukker.

10 min.
Laks og pasta

Tag laksen forsigtigt op af kogevandet, og skær den i grove stykker.

Når pastaen er kogt, drænes den. Gem 2 dl af kogevandet.

creme fraiche 38%
11 min.
Creme

Tør gryden fra laksen af med et stykke køkkenrulle.

Varm den op over middelhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter porreringe og hvidløg i 2-3 min.

Kom creme fraiche i en skål. Tilsæt lidt fintrevet citronskræl. Fortynd creme fraiche med lidt pastakogevand, så den får konsistens omtrent som en tykmælk, og rør det godt sammen. Kom massen ned i gryden med porrer og hvidløg, og giv det et kort opkog.

Vend pasta og laksestykker i, og smag til med masser af citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber. Justér evt. med lidt mere pastakogevand, hvis du vil have retten mere cremet.

Sluk, og vend dild i.

20 min.
Anret

Server straks pastaen med den sprøde salat til. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?