0
Cremet garam masala med grønne bønner

Cremet garam masala med grønne bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ialt 0,681 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linsersalt
1 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

grønne bønnergulerodingefærhvidløg
5 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til bønnerne.

Skræl gulerødderne og ingefæren og pil hvidløget. Skær gulerødderne ud i grove stykker, og riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.

Skyl bønnerne grundigt, skær bunden af dem og halvér dem. Kog dem i 5-7 min, sigt vandet fra og gem til senere.

garam masala1tomatpassatacreme fraiche 18%saltolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Sovsen

Sæt en gryde eller pande med høje kanter over ved middelhøj varme. Steg gulerødder, hvidløg, ingefær og garam masala i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. Tilsæt tomatpassata og creme fraiche, og lad det simre i ca. 10 min. Når gulerødderne er møre blendes massen med en stavblender, tilsæt bønnerne og smag til med salt.

25 min.
Mandlerne

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

30 min.
Anretning

Fordel linserne i dybe tallerkener, hæld karrysovsen henover og top med mandler.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?