Ialt 0,681 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til bønnerne.
Skræl gulerødderne og ingefæren og pil hvidløget. Skær gulerødderne ud i grove stykker, og riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.
Skyl bønnerne grundigt, skær bunden af dem og halvér dem. Kog dem i 5-7 min, sigt vandet fra og gem til senere.
Sæt en gryde eller pande med høje kanter over ved middelhøj varme. Steg gulerødder, hvidløg, ingefær og garam masala i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. Tilsæt tomatpassata og creme fraiche, og lad det simre i ca. 10 min. Når gulerødderne er møre blendes massen med en stavblender, tilsæt bønnerne og smag til med salt.
Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Fordel linserne i dybe tallerkener, hæld karrysovsen henover og top med mandler.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()