0
Cremet kokos/linsesuppe med varme krydderier og brød

Cremet kokos/linsesuppe med varme krydderier og brød

Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løggulerodmadras karryrød chilikokosmælkrøde linsercitron
1 min.
Linsesuppe

Pil løgene, skræl gulerødderne og skyl dem og chilien. 

Hak det hele groft, eller riv det på et rivejern (Vær forsigtig med mængden på chilien - Den er stærk!).

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt karryen ca. halvvejs under stegningen, så det også kan riste lidt af. 

Hæld kokosmælken og linserne i gryden sammen med  1 dl. vand pr. person. Lad retten simre i ca. 15-20 min. under låg, indtil linserne er blevet bløde. Rør i gryden undervejs, og tilfør lidt vand, hvis retten bliver for drøj.

Smages til med salt, peber og citronsaft.

koriander
15 min.
Koriander

Skyl korianderen grundigt, og afdryp den for vand. Pil bladene fra stilken, og hak efterfølgende stilken fint. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Brødet

Rist brødet som angivet på pakken. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med lidt olivenolie og koriander. Serveres med brødet til.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?