0
Cremet kokos/linsesuppe med varme krydderier og brød

Cremet kokos/linsesuppe med varme krydderier og brød

Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Gluten, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løggulerodmadras karryrød chilikokosmælkrøde linsercitron
1 min.
Linsesuppe

Pil løgene, skræl gulerødderne og skyl dem og chilien. 

Hak det hele groft, eller riv det på et rivejern (Vær forsigtig med mængden på chilien - Den er stærk!).

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt karryen ca. halvvejs under stegningen, så det også kan riste lidt af. 

Hæld kokosmælken og linserne i gryden sammen med  1 dl. vand pr. person. Lad retten simre i ca. 15-20 min. under låg, indtil linserne er blevet bløde. Rør i gryden undervejs, og tilfør lidt vand, hvis retten bliver for drøj.

Smages til med salt, peber og citronsaft.

koriander
15 min.
Koriander

Skyl korianderen grundigt, og afdryp den for vand. Pil bladene fra stilken, og hak efterfølgende stilken fint. 

boller
25 min.
Brødet

Rist brødet som angivet på pakken. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med lidt olivenolie og koriander. Serveres med brødet til.

Bonusinfo

FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?