Pil løgene, skræl gulerødderne og skyl dem og chilien.
Hak det hele groft, eller riv det på et rivejern (Vær forsigtig med mængden på chilien - Den er stærk!).
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt karryen ca. halvvejs under stegningen, så det også kan riste lidt af.
Hæld kokosmælken og linserne i gryden sammen med 1 dl. vand pr. person. Lad retten simre i ca. 15-20 min. under låg, indtil linserne er blevet bløde. Rør i gryden undervejs, og tilfør lidt vand, hvis retten bliver for drøj.
Smages til med salt, peber og citronsaft.
Skyl korianderen grundigt, og afdryp den for vand. Pil bladene fra stilken, og hak efterfølgende stilken fint.
Rist brødet som angivet på pakken.
Fordel suppen i skåle, og top med lidt olivenolie og koriander. Serveres med brødet til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften