Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint. Skyl og skær græskar i små tern. Hvis dit hokkaidogræskar ikke er økologisk, kan du skære skrællen af.
Svits løg og hvidløg i 1 tsk. olie pr. person i 2-3 min., kom så ingefær, chili, græskar og krydderier i, og svits i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, 1,75 dl. vand pr. person, grøntsagsbouillonpulver og salt og peber efter smag, og lad suppen simre i 20 min.
Kom kidneybønner i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. Skær peberfrugt i mindre tern. Pluk koriander ud i blade.
Tilsæt halvdelen af creme fraiche 38% til suppen, blend den med en stavblender eller kom den op i en blender, og blend til suppen er cremet.
Kom bønner og tern af peberfrugt op i suppen, og varm suppen op i 4-5 min.
Smag suppen til med limesaft lige inden servering.
Spis suppen toppet med den sidste creme fraiche og koriander.
Mexicansk Pozole krydderi indeholder:
40% spidskommen, 15% oregano (Mexicansk), 10% guajillo chili, 10% ancho chili, 10% pasilla chili, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()