0
Cremet mexicansk suppe
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

1 min.
Forberedelse

Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint. Skyl og skær græskar i små tern. 

rødløghvidløgingefærrød chilihokkaido græskarflåede og hakkede tomaterMexicansk Pozole krydderigrøntsagsbouillon
10 min.
Suppen

Svits løg og hvidløg i 1 tsk. olie pr. person i 2-3 min., kom så ingefær, chili, græskar og krydderier i, og svits i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, 1,75 dl. vand pr. person, grøntsagsbouillonpulver og salt og peber efter smag, og lad suppen simre i 20 min.  

20 min.
Mere forberedelse

Kom kidneybønner i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. Skær peberfrugt i mindre tern. Pluk koriander ud i blade.

creme fraiche 38%rød peberfrugtrøde kidneybønner
30 min.
Afslut suppen

Tilsæt halvdelen af creme fraiche 38% til suppen, blend den med en stavblender eller kom den op i en blender, og blend til suppen er cremet. 

Kom bønner og tern af peberfrugt op i suppen, og varm suppen op i 4-5 min. 

limekoriandercreme fraiche 38%
35 min.
Anretning

Smag suppen til med limesaft lige inden servering. 

Spis suppen toppet med den sidste creme fraiche og koriander.

Bonusinfo

Mexicansk Pozole krydderi indeholder:

40% spidskommen, 15% oregano (Mexicansk), 10% guajillo chili, 10% ancho chili, 10% pasilla chili, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
710 kcal
Fedt:
44,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
25,9 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
31,3 g
Kostfibre:
19,7 g
Protein:
17 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?