
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl fennikel og broccoli grundigt. Skær fenniklen i grove skiver på den korte led, og skær broccoli ud i buketter. Stokken på broccolien kan også sagtens bruges, hvis man hiver skrællen af med en kniv.
Spred grøntsagerne ud på en bradepande dækket med bagepapir, hæld 1 spsk. olie pr. person henover, og vend det hele godt rundt med salt og peber.
Bages i ca. 20 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og blevet helt møre.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skyl brøndkarsen grundigt, afdryp den for vand, og pluk skuddene fra stilken. Hak stilken fint, og gem skuddene til anretning.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre. Sigt vandet fra (gem lidt til at justere konsistensen på mosen), og mos kartoflerne med et piskeris til en grov mos. Tilsæt evt. lidt kogevand for at gøre mosen mere lind. Tilsæt de finthakkede brøndkarsestilke, og smag til med salt og peber.
Skær fisken ud i portionsstørrelser, og kom dem op i et ildfast fad. Krydr med god salt, og smør misoen ud på alle fladerne på fisken.
Bag fisken med skindsiden opad i ca. 6 min., men hold hele tiden øje med, om den er færdig ved at se, om skindet løsner sig fra fisken.
Skær citronen i både, som kan presses udover fisken.
Fordel den cremede kartoffel ud i dybe tallerkener, og anret fisk og bagt grønt henover.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften