0
Cremet Murgh Makhani med rødspætte og stegt grønkål

Cremet Murgh Makhani med rødspætte og stegt grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefiletløgingefærhvidløgfløde 9%citronsalt
1 min.
Murgh Makhani

Skær fisken ud i store stykker (ca. 3x3 cm stykker), overfør dem til en gryde og krydr med salt. 

Pil løget og hvidløget, og skræl ingefæren. Riv det hele på den fine side af et rivejern. Kom det i gryden til fisken, tilsæt fløden, citronsaften og murgh makhani krydderiet, og lad det stå lidt. 

grünkern
15 min.
Grünkern

Kom grünkernen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

20 min.
Kål

Skyl kålen grundigt, riv den i mundrette stykker, og kassér den grove stilk. 

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil den har fået godt med farve. Krydres med salt og peber. 

sukker
30 min.
Murgh Makhani

Kom flåede tomater i gryden med fisk, og varm den stille og roligt op under forsigtig omrøring. Lad retten simre under låg i ca. 4 min., og smag til med salt og sukker (ca. 1 tsk. pr. person).  

35 min.
Anretning

Servér murgh makhanien med grünkern og den stegte kål.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
583 kcal
Fedt:
19 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
59,6 g
heraf sukkerarter:
13,7 g
Kostfibre:
20,2 g
Protein:
44,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?