Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Sæt perlespelt over i en gryde med vand og et godt skud salt. Kog spelten i 12-14 min., indtil den er al dente.
Skær courgetten i grove tern. Pil hvidløgene, hak halvdelen fint, og knus den anden halvdel med bagsiden af din kniv, så hvidløgene flækkes.
Skær cherrytomaterne i halve. Hak dilden fint.
Tag en stor pande og tænd på middelhøj varme. Kom olivenolie på, og steg courgetterne.
Når courgetterne er blevet gyldne og har taget farve, skrues der ned for varmen. Tilsæt hakket hvidløg, og steg i yderligere 1 min.
Kom marscarpone i en større skål. Riv pecorinoen ned i. Riv citronskal, og pres lidt saft i.
Kværn et godt skud peber i, og kom også den hakkede dild i.
Kom courgetterne over i skålen, og lad det stå, til perlespelten er kogt færdigt.
Kom olivenolie på panden, hvor du stegte courgetter. Varm panden op til middelhøj varme, og læg fisken på med skindsiden nedad. Steg i 2 min. og krydr imens kød siden med salt og peber.
Kom en stor klat smør på panden sammen med det knuste hvidløgsfed, og lad det bruse op. Vend fisken, og steg videre, mens du hele tiden drypsteger på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min., eller til kødet er mælkehvidt og dermed gennemstegt.
Hæld overskydende væde fra perlespelten, og rør spelten op i skålen med mascarpone og courgette. Smag til med salt, peber og lidt ekstra citronsaft.
Server straks med den stegte fisk til og cherrytomater ovenpå.
Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()