Lad os starte med
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor tykbundet gryde over på middelhøj varme.
Tilsæt bacon og valnødder, og steg, til bacon er let gylden og har smidt lidt fedt. I mens skyller du perlebyg med vand i en si.
Tag bacon og valnødder op, men behold stegefedtet.
Kom perlebyggen i gryden til baconfedtet, og tænd på middelvarme.
Tilsæt 1 tsk. eddike pr. kuvert, og tilsæt vand, så det dækker lidt over perlebyggen. Giv også et skud salt.
Bring retten i kog, og skru ned, så den småsimrer, mens du jævnligt rører rundt.
Skær spinaten groft.
Skær blodappelsinen i både, og anret dem på et fad.
Riv osten.
TIP: Hvis dit barn ikke kan lide spinat i maden, så kan du lave en skøn salat på spinat, blodappelsin og hakkede valnødder vendt i lidt olivenolie og salt.
Når byggen er ved at være mør, men stadig al dente, fjernes der væske, hvis der er meget tilbage.
Herefter tilsættes svampesovsen, spinat og revet ost. Rør rundt, så byggen bliver cremet, og varm op, så spinaten falder sammen.
Smag til med salt og peber.
Server fluks bygottoen med ristet bacon og valnødder ovenpå, og server blodappelsinerne ved siden af.
Velbekomme
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften