0
Cremet svampebygotto med bacon og spinat og valnødder

Cremet svampebygotto med bacon og spinat og valnødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os start med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

 Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bacon i ternvalnøddekerner
1 min.
Steg bacon

Sæt en stor tykbundet gryde over på middelhøj varme.

Tilsæt bacon og valnødder, og steg, til bacon er let gylden og har smidt lidt fedt. I mens skyller du perlebyg med vand i en si.

Tag bacon og valnødder op, men behold stegefedtet. 

perlebygeddikesalt
4 min.
Kog perlebyg

Kom perlebyggen i gryden til baconfedtet, og tænd på middelvarme.

Tilsæt 1 tsk. eddike pr. kuvert, og tilsæt vand, så det dækker lidt over perlebyggen. Giv også et skud salt. 

Bring retten i kog, og skru ned, så den småsimrer, mens du jævnligt rører rundt. 

spinatblodappelsinpecorino romanorivejern
8 min.
Skær og riv

Skær spinaten groft.

Skær blodappelsinen i både, og anret dem på et fad.  

Riv osten. 

TIP: Hvis dit barn ikke kan lide spinat i maden, så kan du lave en skøn salat på spinat, blodappelsin og hakkede valnødder vendt i lidt olivenolie og salt.

spinatsvampe sovspecorino romano
18 min.
Lav bygotto

Når byggen er ved at være mør, men stadig al dente, fjernes der væske, hvis der er meget tilbage. 

Herefter tilsættes svampesovsen, spinat og revet ost. Rør rundt, så byggen bliver cremet, og varm op, så spinaten falder sammen.

Smag til med salt og peber.

20 min.
Anretning

Server fluks bygottoen med ristet bacon og valnødder ovenpå, og server blodappelsinerne ved siden af. 

Velbekomme 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?