Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær champignons i kvarte og skær bladselleri (gem 1/3 af selleriet) og hvidløg i tynde skiver, og pluk timian ud i blade.
Steg svampene gyldne i lidt god olivenolie ved mellemhøj varme i en stor gryde - gerne over flere omgange. Tilsæt hvidløgene. Lad dem sautere med et minuts tid. Kom så creme fraiche (gem ca. en spiseskefuld pr kuvert du laver mad til), de drænede kikærter (gem 1/3) , bouillon og ca. 2 dl. vand pr. kuvert op i gryden, og lad det simre 15 min. under låg. Blend suppen i en blender eller brug en stavblender. Juster evt tykkelsen hvis den er for tyk.
Skyl og tør de sidste kikærter, bred dem ud på en bageplade med et par dråber olivenolie, timianstilke og lidt salt, og bag dem ved 225 grader i ca. 10-15 min., til de er gyldne og sprøde.
Skær æblet og det sidste selleri i små tern.
Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet sort peber, og anret den rygende varm i dybe tallerkener.
Kom fisk, sprøde kikærter, bladselleri, æbletern og timianblade over retten lige inden servering.
Top med timian og et par dråber god olivenolie.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()