0
Cremet svampesuppe med sprøde kikærter, harissa bagt sej samt æble, selleri & timian

Cremet svampesuppe med sprøde kikærter, harissa bagt sej samt æble, selleri & timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brun mark-champignonbladselleritimianhvidløg
1 min.
Grøntsager

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær champignons i kvarte og skær bladselleri (gem 1/3 af selleriet) og hvidløg i tynde skiver, og pluk timian ud i blade.

kikærter i vandPiskeflødebouillon (høns)hvidløgtimian
10 min.
Suppe

Steg svampene gyldne i lidt god olivenolie ved mellemhøj varme i en stor gryde - gerne over flere omgange. Tilsæt hvidløgene. Lad dem sautere med et minuts tid. Kom så creme fraiche (gem ca. en spiseskefuld pr kuvert du laver mad til), de drænede kikærter (gem 1/3) , bouillon og ca. 2 dl. vand pr. kuvert op i gryden, og lad det simre 15 min. under låg. Blend suppen i en blender eller brug en stavblender. Juster evt tykkelsen hvis den er for tyk. 

kikærter i vand
20 min.
Sprøde kikærter

Skyl og tør de sidste kikærter, bred dem ud på en bageplade med et par dråber olivenolie, timianstilke og lidt salt, og bag dem ved 225 grader i ca. 10-15 min., til de er gyldne og sprøde.

æblebladselleri
20 min.
Æble & selleri

Skær æblet og det sidste selleri i små tern.

30 min.
Anretning

Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet sort peber, og anret den rygende varm i dybe tallerkener.

Kom fisk, sprøde kikærter, bladselleri, æbletern og timianblade over retten lige inden servering.

Top med timian og et par dråber god olivenolie. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?