Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pil hvidløgsfed.
Kør mandler, 1 knsp. salt pr. person, hvidløg og chiliflager (pas på, de er stærke) sammen i en foodprocessor, eller hak det meget fint med en god kniv. Læg blandingen på en tallerken.
Skær skindet af laksen med en skarp kniv. Vend laksestykkerne godt i mandelblandingen, og giv blandingen et tryk, så den hænger godt fast på laksen.
Læg laksestykkerne med skindsiden nedad i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i 10-15 min. alt efter tykkelse.
Kog ca. 1/2 liter vand op i en gryde, og kog edamamebønnerne i et par minutter. Dræn så vandet fra, og blend bønnerne sammen med følgende pr. person: 1/2 spsk. citronsaft, 1 knsp. salt, 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico og et godt drys peber i en foodprocessor eller med en stavblender til en ensartet, men stadig lidt grov masse. Smag til sidst til med salt og peber. Kom evt. lidt vand i, hvis konsistensen er for fast.
Kom lidt vand i en gryde, og bring det i kog. (Genbrug evt. gryden fra før).
Skær broccolien i mindre buketter, og damp dem i det kogende vand i 2 min.
Anret mosen på en tallerken, og placer laks og broccoli ved siden af.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()