0
Curry med blomkål, spinat og bælgfrugter

Curry med blomkål, spinat og bælgfrugter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløgingefærkikærterrøde linser
1 min.
Klargør grøntsager

Hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Hæld kikærter og linser i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af.    

kokosmælkflåede og hakkede tomatertomatpurérøde linsergrøntsags bouillonMK Curry-krydderi
5 min.
Curry

Varm gryden op, og svits løg, hvidløg, ingefær og krydderier i lidt olie i 2-3 min., til løgene er blevet bløde.   

Kom kokosmælk, hakkede tomater, tomatpure, linser, grøntsagsbouillon og følgende pr. person i gryden: 3/4 dl. vand, 1/4 tsk. salt og 1 knsp. peber.

Lad retten simre i ca. 10 min.    

blomkålspinatkikærter
10 min.
Blomkål

Skær 1/3 af blomkålen i mindre buketter.   

Når retten har simret i ca. 10 min., kommes kikærter og blomkål i, og retten simrer i yderligere 10 min. Vend så spinaten i retten til slut, og tag gryden af varmen.  

myntegræsk yoghurt, 10%
15 min.
Mynteskyr

Hak mynten fint, rør den sammen med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber. 

blomkål
20 min.
Blomkålsris

Snit resten af blomkålen til små stykker, at de ligner ris. Brug evt. en foodprocessor. Du kan komme de små stykker på panden i 2 min. for at varme dem op, men de kan også sagtens spises kolde. 

25 min.
Anretning

Spis curry med blomkålsris til.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
503 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,2 g
Kulhydrat:
39,2 g
heraf sukkerarter:
13,7 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
21,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?