0
Curry med blomkål, spinat og bælgfrugter

Curry med blomkål, spinat og bælgfrugter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløgingefærkikærterrøde linser
1 min.
Klargør grøntsager

Hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Hæld kikærter og linser i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af.    

kokosmælkflåede og hakkede tomatertomatpurérøde linsergrøntsagsbouillonmadras karry
5 min.
Curry

Varm gryden op, og svits løg, hvidløg, ingefær og karry i lidt olie i 2-3 min., til løgene er blevet bløde.   

Kom kokosmælk, hakkede tomater, tomatpure, linser, grøntsagsbouillon og følgende pr. person i gryden: 3/4 dl. vand, 1/4 tsk. salt og 1 knsp. peber.

Lad retten simre i ca. 10 min.    

blomkålspinatkikærter
10 min.
Blomkål

Skær 1/3 af blomkålen i mindre buketter.   

Når retten har simret i ca. 10 min., kommes kikærter og blomkål i, og retten simrer i yderligere 10 min. Vend så spinaten i retten til slut, og tag gryden af varmen.  

myntegræsk yoghurt, 10%
15 min.
Mynteskyr

Hak mynten fint, rør den sammen med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber. 

blomkål
20 min.
Blomkålsris

Snit resten af blomkålen til små stykker, at de ligner ris. Brug evt. en foodprocessor. Du kan komme de små stykker på panden i 2 min. for at varme dem op, men de kan også sagtens spises kolde. 

25 min.
Anretning

Spis curry med blomkålsris til.

Obs. Foto viser quinoa, men her skal du lave blomkålsris i stedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
503 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,2 g
Kulhydrat:
39,2 g
heraf sukkerarter:
13,7 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
21,6 g