Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Hæld kikærter og linser i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af.
Varm gryden op, og svits løg, hvidløg, ingefær og krydderier i lidt olie i 2-3 min., til løgene er blevet bløde.
Kom kokosmælk, hakkede tomater, tomatpure, linser, grøntsagsbouillon og følgende pr. person i gryden: 3/4 dl. vand, 1/4 tsk. salt og 1 knsp. peber.
Lad retten simre i ca. 10 min.
Skær 1/3 af blomkålen i mindre buketter.
Når retten har simret i ca. 10 min., kommes kikærter og blomkål i, og retten simrer i yderligere 10 min. Vend så spinaten i retten til slut, og tag gryden af varmen.
Hak mynten fint, rør den sammen med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber.
Snit resten af blomkålen til så små stykker, at de ligner ris. Brug evt. en foodprocessor. Du kan komme de små stykker på panden i 2 min. for at varme dem op, men de kan også sagtens spises kolde.
Spis curry med blomkålsris til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()