Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af kød og jordede grøntsager.
Brune ris
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand.
Kog i 25-30 minutter, til de er møre men stadig har lidt bid.
Hæld overskydende vand fra, og lad dem dryppe af i en sigte.
Karryret med kylling og grøntsager
Skær kylling i mundrette tern, krydr let med salt og peber.
Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerødder i skiver eller stave, og peberfrugt i strimler.
Varm en bred gryde op med lidt olie. Sautér løg og hvidløg til de er bløde og let gyldne, krydr undervejs.
Tilsæt karry, og rist det kort, så krydderierne frigiver duft og dybde.
Kom kyllingen ved, og brun den let på alle sider.
Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og lad dem sautere et par minutter, så de karamelliserer let.
Hæld kokosmælk på, og opløs bouillonen i saucen.
Lad retten simre i ca. 12-15 min., til grøntsagerne er møre, og kyllingen er gennemtilberedt. Smag til med salt, peber, friskpresset limesaft og evt. en anelse sukker for balance.
Læg kylling og grøntsager ovenpå med rigelig sauce.
Top med grofthakket koriander og evt. lidt revet limeskal.
Tips til at peppe retten op / bruge rester
Rester af kylling i karry kan bruges som fyld i wraps eller i en salat dagen efter.
Servér evt. med en klat yoghurt eller skyr på toppen for ekstra friskhed.
Du kan også tilføje lidt chili eller friskrevet ingefær under sauteringen, hvis du vil have mere varme og dybde.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften