0
Dahl med tikka, tomat og græskarkerner

Dahl med tikka, tomat og græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgingefærgulerodtikka masalaflåede og hakkede tomatersaltsort peberolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Dahlen

Pil hvidløget, og skræl ingefæren og gulerødderne. Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern og guleroden på den grove side.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt halvdelen af krydderiblandingen og linserne, og steg yderligere 1 min.

Hæld de flåede tomater i gryden samt ¼ dl vand pr. person. Kom låg på gryden, og lad retten simre i ca. 20 min. Smages til med salt, peber og evt. lidt frisk eller tørret chili.

græskarkernersmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailbasilikum
20 min.
Kernerne

Rist græskarkernerne på en pande over middel varme i 1 spsk. olie pr. person, indtil de til de første begynder at "poppe". Overfør til en tallerken med fedtsugende papir, og krydr med salt.

Skyl tomaterne og basilikummen grundigt, og afdryp for vand. Skær tomaterne i halve, og pluk bladene fra stilken på basilikummen. Krydr tomaterne med salt og peber, og lad dem trække lidt.

Vend kernerne, tomaterne, basilikummen og resten af krydderiblandingen rundt lige før servering.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og anret kerne/tomatblandingen henover.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?