0
Dahl med tikka, tomat og græskarkerner

Dahl med tikka, tomat og græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hvidløgingefærgulerodtikka curry pasteflåede og hakkede tomatersaltsort peberolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Dahlen

Pil hvidløget, og skræl ingefæren og gulerødderne. Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern og guleroden på den grove side.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt halvdelen af krydderiblandingen og linserne, og steg yderligere 1 min.

Hæld de flåede tomater i gryden samt ¼ dl vand pr. person. Kom låg på gryden, og lad retten simre i ca. 20 min. Smages til med salt, peber og evt. lidt frisk eller tørret chili.

græskarkernersmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailbasilikum
20 min.
Kernerne

Rist græskarkernerne på en pande over middel varme i 1 spsk. olie pr. person, indtil de til de første begynder at "poppe". Overfør til en tallerken med fedtsugende papir, og krydr med salt.

Skyl tomaterne og basilikummen grundigt, og afdryp for vand. Skær tomaterne i halve, og pluk bladene fra stilken på basilikummen. Krydr tomaterne med salt og peber, og lad dem trække lidt.

Vend kernerne, tomaterne, basilikummen og resten af krydderiblandingen rundt lige før servering.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og anret kerne/tomatblandingen henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.