Nip bønnerne og damp dem i letsaltet vand til de er møre med bid, 5-7 min. afhængigt af tykkelse. Overhæld straks med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Skær løgene i smalle både, hak hvidløg fint og skær tomaterne i kvarte. Rist baconen næsten sprød på en pande, kom rød- og hvidløg ved og sauter 2 min. Vend til de halverede cherrytomater og gerne persille i, krydr med salt og peber og varm det hurtigt igennem. Anret de lune bønner på et flot fad og fordel sautéen i en bælte henover. Server straks som tilbehør til alle typer af kød, fisk og fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften