0

Dampede porrer med æg- og bønnevinaigrette

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens porrerne godt og del dem i 10 cm lange stykker. Damp stykkerne i lidt letsaltet vand til de er helt møre. Pil og hak æggene. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Snit bønnerne i ½ cm brede stykker på skrå. Pisk olie, eddike, salt og peber godt sammen, kom de hakkede æg og drænede bønner i og smag til. Stabl de dampede porrer til en lille pyramide og hæld vinaigretten henover. Server som let frokostret, til røget, dampet eller stegt fisk og meget andet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.