0
Pocheret kuller med svampesovs og stegt polenta fritter

Pocheret kuller med svampesovs og stegt polenta fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kål er noget børn enten hader eller elsker. Studier har vist, at hvad børn accepterer at spise kan hjælpes på vej af Flavour-Flavour læring. Sagt på menneskesprog: en ugenkendelig smag pakket ind i en genkendelig smag. 

Revet ost på kål, har fungeret rigtig godt hjemme hos os. Men hvis det ikke er et hit hos jer, kan osten også blot serveres ved siden af, og så kan de voksne selv rive det over deres egen kål. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skindsalt
1 min.
Pocher fisken

Bring en stor gryde med 1 liter vand pr. person op til kogepunktet. Tilsæt et godt skud salt. 

Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken pochere i vandet i 8-10 min. 

polenta, tilberedthvidløgcherry- eller blommetomateragurk
2 min.
Skær grønt og polenta

Skær kålen i mundrette bidder. Pil og hak hvidløg.

Skær polenta i stænger på 2x2 cm tykkelse.

Skær evt. tomater over i halve og agurk i stænger.

 

polenta, tilberedt
7 min.
Steg polenta

Steg polentastængerne på en pande ved middelhøj varme i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, indtil de får godt med farve. Kom dem på et fad.

Gem panden til kål.

svampe sovs
11 min.
Lun sovsen

Kom svampesovsen i en lille gryde, og varm den op under omrøring til lige under kogepunktet. Hold sovsen lun indtil servering. 

 

krystal karlhvidløg
13 min.
Steg kål

Brug panden fra polentaen.

Tilsæt lidt olivenolie og hvidløg, og steg til hvidløget begynder at dufte, men ikke tager farve. Kom kålen på, og steg i ca. 2 min., til den skifter farve.

Arranger kålen ved siden af polentaen, og riv osten henover kålen. 

 

 

20 min.
Anretning

Fisken er færdig, når den er mælkehvid hele vejen igennem, og når den deler sig i flager ved et let tryk. Tag fisken op af vandet, og anret den ved siden af kål og polenta. Server tomater og agurker til.

Velbekomme. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?