0
Dampet kylling med mormorsalat og rabarberkompot

Dampet kylling med mormorsalat og rabarberkompot

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skindrabarberingefærcitronfløde 38% (piskefløde)hovedsalat
1 min.
Klargøring
  1. Kyllingen krydres med salt og peber.

  2. Rabarberne renses og skæres i skrå splitter på omkring 1-2 cm.
    Ingefæren skylles og rives fint (den behøver ikke blive skrællet)
    Rabarberne dampes under låg i en gryde sammen med 3-4 spsk. sukker pr. person og en spsk. vand.
    Når rabarberne er møre, smages de til med det fintrevet ingefær.


  3. Kartoflerne sættes over at koge i saltet vand.  Når de er næsten møre, drænes de og hviler under låg sammen med en smørklat, til I skal spise.

  4. Fløden røres sammen med citronsaft og fintrevet citronskal efter smag.
    Smag til med sukker og peber (der skal IKKE salt i).
    Smagen skal være syrlig/sød.  
    Dressingen hviler, til I skal spise.

  5. Salaten skylles og slynges tør.
kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling
  1. Når rabarberkompotten er færdig, hældes den over i en skål, og gryden skylles af.

  2. Kyllingen lægges ned i gryden sammen med 2-3 spsk. vand. 
    Læg et "låg" af bagepapir ned direkte ovenpå kyllingen, og læg låget til gryden på.
    Lad kyllingen dampe stille i 5-6 minutter, og træk så gryden fra varmen. 
    Kyllingen tilbereder færdig nede i gryden, så tjek den efter 5 minutter.
    Hvis den stadig er for lyserød i den tykke del, skal den trække lidt længere, eller dampes et minut mere.
30 min.
Anretning
  1. Salaten vendes ned i dressingen.
    Kyllingen skæres i tykke skiver på skrå.
    Anret kyllingen og salaten på et fad og læg lidt rabarberkompot ovenpå kyllingen. Resten af rabarberkompotten serveres i en skål for sig.
    Servér kartofler, salat og rabarberkompot til kyllingen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?