Rabarberne renses og skæres i skrå splitter på omkring 1-2 cm. Ingefæren skylles og rives fint (den behøver ikke blive skrællet) Rabarberne dampes under låg i en gryde sammen med 3-4 spsk. sukker pr. person og en spsk. vand. Når rabarberne er møre, smages de til med det fintrevet ingefær.
Kartoflerne sættes over at koge i saltet vand. Når de er næsten møre, drænes de og hviler under låg sammen med en smørklat, til I skal spise.
Fløden røres sammen med citronsaft og fintrevet citronskal efter smag. Smag til med sukker og peber (der skal IKKE salt i). Smagen skal være syrlig/sød. Dressingen hviler, til I skal spise.
Salaten skylles og slynges tør.
15 min.
Kylling
Når rabarberkompotten er færdig, hældes den over i en skål, og gryden skylles af.
Kyllingen lægges ned i gryden sammen med 2-3 spsk. vand. Læg et "låg" af bagepapir ned direkte ovenpå kyllingen, og læg låget til gryden på. Lad kyllingen dampe stille i 5-6 minutter, og træk så gryden fra varmen. Kyllingen tilbereder færdig nede i gryden, så tjek den efter 5 minutter. Hvis den stadig er for lyserød i den tykke del, skal den trække lidt længere, eller dampes et minut mere.
30 min.
Anretning
Salaten vendes ned i dressingen. Kyllingen skæres i tykke skiver på skrå. Anret kyllingen og salaten på et fad og læg lidt rabarberkompot ovenpå kyllingen. Resten af rabarberkompotten serveres i en skål for sig. Servér kartofler, salat og rabarberkompot til kyllingen.
Kommentarer og forslag til opskriften