0
Dampet laks med sprødt skind, selleripuré og pesto

Dampet laks med sprødt skind, selleripuré og pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Start med laksen. Skær skindet af og skrab det godt på begge sider. Læg skindet på et stykke bagepapir på en bageplade. Stil et ovnfast fad ovenpå og bag skindet i en 200 grader varm ovn i ca. 5 minutter. Skindet skæres derefter i stykker og steges sprødt i olie i ca. 25 sekunder. Drys med salt, når det er færdigt.

”Laksekødet” krydres med salt og dampes i ca. 10 min i en gryde med lidt fiskefond.

Puré: Sellerien skrælles, skæres i tern og koges mør sammen med hakket løg i fløden og lidt vand i ca. 15 min., hvorefter den blendes og smages til med salt og peber.

Pesto: Persillen rengøres (gem lidt til pynt) og kommes i en blender sammen med lidt olie og hvidløget. Smag til med lidt salt.

Laksen anrettes på tallerknen med det sprøde skind og lidt persille på toppen. Selleripuré og pesto anrettes ved siden af (se billedet).

Server sammen med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.