0
Dampet lange med grønne asparges, citronsovs og nye kartofler

Dampet lange med grønne asparges, citronsovs og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nye kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønne aspargesløgærter, frost
5 min.
Steg grøntsagerne

Kasser den nederste 1/5 af aspargeserne ved at knække den af.

Flæk løget på midten.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg løgene på skærefladen i 1 spsk. olie pr. person med låg på i 5-10 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre i alle lagene. Tag løgene af panden, og steg efterfølgende aspargeserne i 1 min. på to sider. Sluk for varmen, og kom løgene tilbage i panden. Tilsæt også ærterne.

Krydr det hele med lidt lys eddike, salt og peber.

hvedemelsødmælkcitron
20 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra citronen.

langefilet uden skind
25 min.
Damp fisken

Skær fisken i mindre stykker. Læg dem i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.

Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage.

Krydr godt med salt.

30 min.
Anretning

Servér fisken med salat, kartofler og sovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?