0

Dampet rødt spidskål med sauté af chorizo og løg, hvidløgscremefraiche og cherrytomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim spidskålet og skær det i kvarte på langs og igennem stokken. Kog 1 l velsaltet vand op i en gryde.

Skær imens chorizopølsen i fine små tern og rist dem sprøde på panden i lidt olie. Pil og hak løget, kom det ved og sauter videre til løgene også begynder at tage lidt farve.

Kom kålet i det kogende vand, læg låg på og lad det simre ca. 10 min. til det er mørt med bid.

Skær tomaterne i kvarte. Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg, salt og peber sammen og smag til. Dryp kålet godt af og fjern stokken. Læg et kvart kål på hver tallerken og fordel cremefraichedressing og tomater ovenpå. Top med chorizo-løgsautéen, drys med hakket persille og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.