0
Dan dan mien
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Jordnødder, Nødder, Soja, Sennep, Fisk, Selleri, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pak choyspaghetti
0 min.
Kog pasta og pakchoy

Sæt en stor gryde godt saltet vand over til pastaen.

Tilsæt pastaen, når vandet koger. Kog pastaen efter anvisning på pakken, men tilsæt pak choy 1 minut før pastaen er færdig. 

Sluk, og hæld vandet fra.

hvidløgagurkerforårsløgpak choy
1 min.
Skær grønt

Pil og rens hvidløg, forårsløg, agurk og pak choy.

Hak hvidløget fint, og snit forårsløget i fine ringe. Hold den hvide og den grønne del af forårsløget adskilt. Gem den grønne del i en skål indtil servering. Del pak choy i kvarte eller halve alt efter størrelse.

Skær agurk på langs, og mas den med bagsiden af din kniv. Skær den i mundrette bidder, og kom dem i en skål med lidt salt og 1/3 af hvidløget.

hakket oksekødkimchi krydderiblandingtamari/soya
8 min.
Steg krydderolie og kød

Sæt en stor pande eller wok over ved middelhøj varme, og kom godt med olie på. Når olien er varm, tilsættes 2/3 del af krydderiet sammen med resterende hvidløg og den hvide del af forårsløget.

Steg i 1/2-1 minut, til det begynder at dufte. Hæld det i en skål, og sæt det til side.

Brug panden fra før, og steg kødet i 2-3 min. med resten af krydderiet. Kom halvdelen af soyaen ved, smag til med salt og peber, sluk, og lad kødet stå.

peanutbutter
13 min.
Lav sauce

Hvis du endnu ikke har tilsat pak choy til pastaen, så start med det. 

Kom lidt af krydderolien over agurkerne, og vend rundt. 

Rør alt peanutbutter ud i resten af olien sammen med resten af soyaen, 1/2 tsk. sukker pr. person og 1/2 tsk. lys eddike pr. person. Brug gerne lidt af pastakogevandet til at justere konsistensen til en lind creme. 

Smag til med ekstra eddike, sukker og salt.

TIP: til de mindste kan du holde igen med chiliolien.

16 min.
Anretning

Fordel saucen i store dybe tallerkener.

Kom pastaen i skålene, og tilsæt kød, pak choy og resten af det hakkede forårsløg. Herefter kan det hele vendes rundt, så den cremede sauce fordeles. 

Server med agurkesalat til. 

TIP: Hvis du ønsker din dan dan mere suppeagtig kan du tilføje mere af pastakogevandet.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?