
Sæt en stor gryde godt saltet vand over til pastaen.
Tilsæt pastaen, når vandet koger. Kog pastaen efter anvisning på pakken, men tilsæt pak choy 1 minut før pastaen er færdig.
Sluk, og hæld vandet fra.
Pil og rens hvidløg, forårsløg, agurk og pak choy.
Hak hvidløget fint, og snit forårsløget i fine ringe. Hold den hvide og den grønne del af forårsløget adskilt. Gem den grønne del i en skål indtil servering. Del pak choy i kvarte eller halve alt efter størrelse.
Skær agurk på langs, og mas den med bagsiden af din kniv. Skær den i mundrette bidder, og kom dem i en skål med lidt salt og 1/3 af hvidløget.
Sæt en stor pande eller wok over ved middelhøj varme, og kom godt med olie på. Når olien er varm, tilsættes 2/3 del af krydderiet sammen med resterende hvidløg og den hvide del af forårsløget.
Steg i 1/2-1 minut, til det begynder at dufte. Hæld det i en skål, og sæt det til side.
Brug panden fra før, og steg kødet i 2-3 min. med resten af krydderiet. Kom halvdelen af soyaen ved, smag til med salt og peber, sluk, og lad kødet stå.
Hvis du endnu ikke har tilsat pak choy til pastaen, så start med det.
Kom lidt af krydderolien over agurkerne, og vend rundt.
Rør alt peanutbutter ud i resten af olien sammen med resten af soyaen, 1/2 tsk. sukker pr. person og 1/2 tsk. lys eddike pr. person. Brug gerne lidt af pastakogevandet til at justere konsistensen til en lind creme.
Smag til med ekstra eddike, sukker og salt.
TIP: til de mindste kan du holde igen med chiliolien.
Fordel saucen i store dybe tallerkener.
Kom pastaen i skålene, og tilsæt kød, pak choy og resten af det hakkede forårsløg. Herefter kan det hele vendes rundt, så den cremede sauce fordeles.
Server med agurkesalat til.
TIP: Hvis du ønsker din dan dan mere suppeagtig kan du tilføje mere af pastakogevandet.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften