0
Dandan nudler med stegt kål og hakket svinekød

Dandan nudler med stegt kål og hakket svinekød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Dandan nudler er en af mine ynglings retter fra Kina. Den stammer fra Sichuan provinsen, som er kendt for deres chiliglade køkken.

Jeg har skruet lidt ned for chilien i krydderolien, men der er stadig de skønne sichuan peberkorn, som får din tunge til at vibrere.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudler
1 min.
Nudler

Sæt en gryde over med rigeligt vand og et lille skud salt, og bring den i kog. 

Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og gem 1/2 dl. kogevand pr. kuvert.

ingefærhvidløgforårsløg
1 min.
Grønt

Pil og skræl hvidløg og ingefær. Rens forårsløg.

Hak hvidløg og ingefær fint. Lav to portioner med lige meget ingefær og hvidløg.

Skær forårsløgene i fine skiver. Del forårsløgene med den hvide og lysegrønne del i een bunke og hakkede grønne toppe i en anden.

Snit spidskål fint.

Shichimi tôgarashihvidløgingefær
4 min.
Krydderolie

Sæt en pande over ved middelhøj varme.

Tilsæt 1-2 spsk. olie pr kuvert. Tilsæt halvdelen af hvidløg og ingefær, og steg i ca. 1 min., til det begynder at dufte. Skru ned på middelvarme.

Tilsæt halvdelen af krydderiposen, og steg i 30 sekunder. Sluk, og hæld den lune krydrede olie op i en skål.

 

hakket grisekød 4-7%eddiketamari soya saucetahinsukker
7 min.
Kød

Brug samme pande til at stege kød og kål. Tænd på middelhøj varme og tilsæt lidt olie. Tilsæt kødet, og steg det hårdt i 3- 4 min., til det bliver mørkebrunt og deler sig i små stykker.

Imens kødet steger, blander du i skålen med krydderolie følgende forhold pr. kuvert: 1/2 tsk. soya, 1 tsk. tahin, 1/2 tsk eddike og 1/2 tsk sukker. Bland det hele godt sammen til en homogen masse. Smag til med ekstra salt, sukker eller eddike. Gem resten af sojaen til kødet.

 

spidskålingefærhvidløgforårsløgtamari soya sauce
11 min.
Kød og kål

På panden med kødet tilsætter du resten af hvidløget, ingefæren, krydderiet og den hvide og lysegrønne del af det hakkede forårsløg.

Steg i 1 minut. Tilsæt det sidste af soyaen sammen med 1/2 tsk. af henholdsvis salt og sukker pr. kuvert, og sauter i yderligere 1 minut.

Vend tilsidst kålen i, og steg det hele i 1 minut. Sluk og lad det stå.

20 min.
Anretning

Fordel kryddersaucen i portionsskålene. Juster mængden efter smag.

Tilsæt nudlerne og lidt af det gemte kogevand, så det lige dækker bunden af nudlerne. Fordel kød og kål oven på nudlerne, og top af med de hakkede forårsløgtoppe.

Server straks og mix nudler, kød og kål rundt i den dejlige sauce i bunden, så alt bliver blandet godt.

Velbekomme.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?