0
Dhal
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løgtomaterhvidløgingefærrød chilirøde linserdaalkrydderilime
1 min.
Dhal

Kog linserne i rigeligt, letsaltet vand i 10-12 minutter. Kom dem i en sigte. Skær, imens linserne koger, løg og tomater i grove tern. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Sauter løg, tomat, hvidløg, chili, ingefær, salt og daalkrydderi af i en tykbundet gryde, og kom de kogte linser på. Kom vand på, så det lige knapt dækker linserne. Lad dhalen koge op, og skru derefter lidt ned, så den ikke koger over. Lad dhalen koge videre i 10-15 min. Rør i den undervejs, så den ikke brænder på. 

Hæld 1 spsk. olie pr. person i dhalen sammen med saften fra limen, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. 

gulerødderrød peberfrugt
20 min.
Tilbehør

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

Rens peberfrugten, og skær den i strimler.

Gulerødder og peberfrugt kommes i skåle til servering.

koriandercreme fraiche 38%
25 min.
Topping

Koriander hakkes, og kommes i en skål. Creme fraiche kommes i en skål.

Begge dele sættes til side indtil servering.

40 min.
Anretning

Servér dhal'en i dybe tallerkener med creme fraiche og hakket koriander på toppen og gnavegrønt til.  

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
56 g
heraf sukkerarter:
20 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
21 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?