Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog linserne i rigeligt, letsaltet vand i 10-12 minutter. Kom dem i en sigte.
Sæt en kedel vand over at koge. Skær, imens linserne koger, løg og tomater i grove tern. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Sauter løg, tomat, hvidløg, chili, ingefær, daalkrydderi og salt efter smag af i en tykbundet gryde, og kom de kogte linser på. Kom kogende vand på, så det lige knapt dækker linserne. Lad dhalen koge op, og skru derefter lidt ned, så den ikke koger over. Lad dhalen koge videre i 10-15 min. Rør i den undervejs, så den ikke brænder på.
Hæld 1 spsk. olie pr. person i dhalen sammen med saften fra limen, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
Rens peberfrugten, og skær den i strimler.
Gulerødder og peberfrugt kommes i skåle til servering.
Koriander hakkes, og kommes i en skål. Creme fraiche kommes i en skål.
Begge dele sættes til side indtil servering.
Servér dhal'en i dybe tallerkener med creme fraiche og hakket koriander på toppen og gnavegrønt til.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()