0
Dhal
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løgtomaterhvidløgingefærrød chilirøde linserdaalkrydderilime
1 min.
Dhal

Kog linserne i rigeligt, letsaltet vand i 10-12 minutter. Kom dem i en sigte.

 

Sæt en kedel vand over at koge. Skær, imens linserne koger, løg og tomater i grove tern. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Sauter løg, tomat, hvidløg, chili, ingefær, daalkrydderi og salt efter smag af i en tykbundet gryde, og kom de kogte linser på. Kom kogende vand på, så det lige knapt dækker linserne. Lad dhalen koge op, og skru derefter lidt ned, så den ikke koger over. Lad dhalen koge videre i 10-15 min. Rør i den undervejs, så den ikke brænder på. 

Hæld 1 spsk. olie pr. person i dhalen sammen med saften fra limen, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. 

gulerødderrød peberfrugt
20 min.
Tilbehør

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

Rens peberfrugten, og skær den i strimler.

Gulerødder og peberfrugt kommes i skåle til servering.

koriandercreme fraiche 38%
25 min.
Topping

Koriander hakkes, og kommes i en skål. Creme fraiche kommes i en skål.

Begge dele sættes til side indtil servering.

40 min.
Anretning

Servér dhal'en i dybe tallerkener med creme fraiche og hakket koriander på toppen og gnavegrønt til.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
56 g
heraf sukkerarter:
20 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
21 g