Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog kartoflerne under låg i saltet vand i ca. 15-18 min., til de er møre.
OBS - hvis du modtager helt kyllingebryst, skal du skære det i strimler inden tilberedning.
Steg kyllingestrimlerne i olivenolie i en dyb varm pande i ca. 5-7 min., til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt. Tag kyllingen af panden.
Snit hvidløg og porrer i tynde skiver.
Kassér den nederste træede ende af aspargesene, og skær resten i skiver.
Kom hvidløg og porrer i panden fra kyllingen, evt. med lidt mere olivenolie, og lad det sautere i 2 min., uden det tager farve.
Kom kyllingen tilbage i panden, og drys grøntsager og kylling med 1 spsk. mel pr. dl fløde.
Steg kort, krydr med salt og peber, hæld fløde på, og lad det simre kort.
Spæd evt. med lidt kartoffelvand ved behov.
Tilsæt aspargesskiverne, og lad dem tilberede med i ca. 2 min.
Rør en dressing af lidt revet citronskal, citronsaft, 3-4 spsk. olivenolie og ca. 1 tsk. sukker (efter smag).
Snit kål og fennikel fint, evt. på et mandolinjern, og vend det med dressingen.
Anret kyllinge frikassé med kartofler og fennikelsalat, og nyd straks.
Kommentarer og forslag til opskriften