0
ELITE TEAM DK Racerkørerens Murgh Makhani kuller med stegte spidskål

ELITE TEAM DK Racerkørerens Murgh Makhani kuller med stegte spidskål

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

2 min.
Fisk

Skær fisken i tern, krydr med lidt salt, og sæt til side.

5 min.
Murgh Makhani

Sautér løg, hvidløg og ingefær, og tilsæt krydderier og tomatpuré.

Rist det kort, tilsæt hakkede tomater, og lad det simre 10-15 min. 

Tilsæt fløde og yoghurt, og lad det hele simre yderligere 5 min. 

20 min.
Spidskål

Snit spidskål, og steg det hurtigt i olie ved høj varme. Smag til med salt og evt. citronsaft. 

25 min.
Murgh Makhani

Kom fisken i sovsen, og rør forsigtigt rundt et par gange.

Bring retten tilbage til kogepunktet, sæt låg på, sluk for varmen, og lad den trække i 3 min.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Drys evt. med lidt koriander, hvis du har.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3690 kjl/882 kcal
Fedt:
12,5 g
Kulhydrat:
64,7 g
Kostfibre:
1 g
Protein:
21,9 g