Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Gnid hvert kyllingebryst (se video ovenover) med 0,5 spsk olivenolie pr. pers. og godt med salt og friskkværnet peber.
Læg brysterne på en bradepande med god plads, og bag dem ca. 20 min.
Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. pers. samt salt og friskkværnet peber, og bag dem sammen med kyllingen.
Dræn vandet fra kikærterne, og lad dem dryppe af i et par minutter i sigten.
Rist dem i lidt god olivenolie på en varm pande, og krydr dem med krydderiblandingen, lidt citronsaft, 0,5 spsk. olie pr. pers., salt og friskkværnet peber.
Lad kikærterne køle lidt ned, og vend dem med creme frisk lige før servering.
Skær broccolien ud i buketter - gerne med godt med stilk.
Skyl dem grundigt, og kom dem op i en gryde med lidt salt og vand, så der står ca. 1 cm vand i gryden.
Damp buketterne ved høj varme under låg i 2-3 min., til de er blevet møre, men stadig har en smule bid.
Tag dem herefter op af gryden, og drys med citronskal.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med løg, kylling og broccoli ovenpå. Servér en skål med ris på siden.
NB: På billedet er der skind på kyllingen, men du modtager kyllingebryst uden skind.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften