
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem gyldne i ovnen i 6-8 min. (alternativt kan du riste dem på en pande).
Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt salt, og knus dem let.
Riv ingefær fint (gem halvdelen til farsen), og rør den med BBQ-sauce, limesaft og 2/3 af de knuste sesam. Sæt dressingen til side.
Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med det sidste revet ingefær og hakket hvidløg.
Soignér forårsløgene, og snit dem fint. Kom halvdelen i farsen, og rør den godt sammen.
Smag på farsen, og justér med salt og peber.
Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold. Et godt trick er, at fugte hænderne med lidt vand mellem hver rulning, så klistrer kødbollerne ikke så nemt fast på hænderne.
Kom kødbollerne i et smurt, ildfast fad, og steg dem i ovnen i 8-10 min., til de netop er gyldne og gennemstegte.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern.
Snit kålen, så fint du kan, evt. på et mandolinjern.
Vend den snittede kål og gulerødder med 1/3 af dressingen samt lidt god olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med lidt snittet forårsløg og de sidste ristede sesamfrø.
Fordel det sidste dressing over kødbollerne, og vend godt rundt, så de er dækket af den lækre sauce.
Drys med de sidste snittede forårsløg, og servér med kålsalat og de kogte ris på siden.
Kommentarer og forslag til opskriften