
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl grøntsager og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk og jordede grøntsager.
Brune ris
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand.
Kog risene i 20-25 min., til de er møre med let bid.
Hæld overskydende vand fra, og lad dem dampe tørre under låg.
Ovnbagte grøntsager
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Skær gulerødder i stave, courgetter i halvmåner, og del broccolien i små buketter.
Vend grøntsagerne i lidt olie, salt og peber.
Bag dem på en bageplade med bagepapir i 15-20 min., til de er møre med let karamellisering.
Cremet dildsauce
Smelt en klat smør i en gryde, og sautér finthakkede dildstilke (gem toppene til anretning) i 1-2 min.
Tilsæt madlavningsfløde, lidt revet citronskal og et par dråber citronsaft.
Lad saucen småkoge i 5 min., og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra syre.
Hak dildtoppe groft, og vend dem i lige før servering.
Sprødstegt laks
Dup laksestykkerne tørre, og krydr med salt og peber.
Varm en pande op med lidt neutral olie, og steg laksen med skindsiden nedad i 4-5 min., til skindet er sprødt.
Vend laksen, tilsæt en lille klat smør, og steg færdig i 1-2 min., til kødet netop deler sig i flager.
Som vist
- Stærk, dansk & velsmagende
Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.
Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)
"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret!
Kommentarer og forslag til opskriften