0
ELITE Team DK Heat: Spanske Albondigas kødboller i tomatsovs med ris, svampe og rosmarin

ELITE Team DK Heat: Spanske Albondigas kødboller i tomatsovs med ris, svampe og rosmarin

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

brune ris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand, og kog i 20 min. Hæld overskydende vand fra, og lad risene trække i 10 min.

spanske albondigas kødboller
2 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

champignonsskalotteløghvidløgrosmarin
5 min.
Svampe, skalotteløg og rosmarin

Rens og skyl champignons, og skær dem i tynde skiver.

Pil og skær hvidløg og skalotteløg i tynde strimler.

Pluk og hak rosmarin.

Varm en stor pande og til høj varme, så den ryger.

Kom 0,5 spsk. olivenolie pr. pers. på panden, og steg champignons ved hård varme, til de tager farve. Krydr med salt og peber.

Kom skalotteløg ved, og steg dem med i 2-3 min. Når de begynder at blive godt stegte og mørke-gyldne, tilsættes det hakkede hvidløg og rosmarin. Steg i yderligere 1-2 min., og smag til med salt og peber igen. 

15 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4825 kjl/1153 kcal
Fedt:
15,7 g
Kulhydrat:
58,8 g
Kostfibre:
2,9 g
Protein:
15,7 g