0
ELITE Team DK Heat: Spanske albondigas med gnocchi og spinat

ELITE Team DK Heat: Spanske albondigas med gnocchi og spinat

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

spanske albondigas kødboller
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

gnocchispinathvidløg
2 min.
Gnocchi og spinat

Steg de rå gnocchi på en stor pande i godt med olivenolie, til alle gnocchi er gyldne og sprøde.

Kom finthakket hvidløg på sammen med en lille klump smør, og krydr med salt og peber.

Tilsæt spinat til panden, og lad det stege med et minut.

Vend med revet parmesan (brug det halve her), og krydr igen med salt og peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste parmesan revet over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4694 kjl/1122 kcal
Fedt:
21,8 E%
Kulhydrat:
60,7 E%
Kostfibre:
1,7 E%
Protein:
16,7 E%