0
ELITE Team DK Koreansk Bibimbap med kylling, stegte æg & svampe

ELITE Team DK Koreansk Bibimbap med kylling, stegte æg & svampe

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk

Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris".

Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya.

Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør.

Den varme ret omrøres grundigt, lige før man spiser.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

kyllingebrysttamari soya saucehvidløgingefærhonning
2 min.
Marinering af kylling

Skær kyllingebrystet i små bidder.

Pil hvidløg, skræl ingefæren, og riv dem begge på den fine side af et rivejern.

Vend det fintskårne kyllingekød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.

champignonsspidskålgulerødderforårsløg
10 min.
Svampe, forårsløg, kål og gulerødder

Skyl og soignér svampene, og skær dem i tynde skiver.

Fjern de yderste blade på kålen, skyl grundigt, og snit den, så fint du kan.

Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern.

Soignér forårsløg, og kassér den øverste 1/3 af de grønne blade. Skær resten i ultratynde skiver, og kom dem i lidt iskoldt vand til senere.  

gulerødderspidskålkimchi krydderiblandingkyllingebryst
15 min.
Stegning

Der skal både steges grøntsager og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.

Pande 1:
Tilsæt neutral olie til en pande, og steg svampene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 minut, før der røres rundt. Tilsæt nu gulerødder og kål, og steg videre i ca. 2 min. Smag til med salt og lidt af kimchi krydderiet.

Pande 2:
Tilsæt lidt neutral olie til en ny pande, og steg kyllingekødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 5 min. i alt. Smag til med salt og peber.

æg
25 min.
Spejlæg
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende.
Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamoliekimchi krydderiblandingforårsløg
30 min.
Anretning

Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og grøntsager ovenpå.

Top med det sidste kimchikrydderi og snittede forårsløg, og dryp med sesamolie.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4573 kjl/1093 kcal
Fedt:
15,2 E%
Kulhydrat:
63,9 E%
Kostfibre:
1,2 E%
Protein:
20,6 E%