
Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris".
Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya.
Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør.
Den varme ret omrøres grundigt, lige før man spiser.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skær kyllingebrystet i små bidder.
Pil hvidløg, skræl ingefæren, og riv dem begge på den fine side af et rivejern.
Vend det fintskårne kyllingekød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.
Skyl og soignér svampene, og skær dem i tynde skiver.
Fjern de yderste blade på kålen, skyl grundigt, og snit den, så fint du kan.
Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern.
Soignér forårsløg, og kassér den øverste 1/3 af de grønne blade. Skær resten i ultratynde skiver, og kom dem i lidt iskoldt vand til senere.
Der skal både steges grøntsager og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.
Pande 1:
Tilsæt neutral olie til en pande, og steg svampene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 minut, før der røres rundt. Tilsæt nu gulerødder og kål, og steg videre i ca. 2 min. Smag til med salt og lidt af kimchi krydderiet.
Pande 2:
Tilsæt lidt neutral olie til en ny pande, og steg kyllingekødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 5 min. i alt. Smag til med salt og peber.
Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og grøntsager ovenpå.
Top med det sidste kimchikrydderi og snittede forårsløg, og dryp med sesamolie.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften