
Ca. 30 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse og grøntsager: 10 min
Tilberedning på pande: 10 min
Bagning i ovn: 10-15 min
Anretning: 2-3 min
Fremgangsmåde
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl peberfrugt, courgetter og spinat.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af grøntsager.
Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).
Skær peberfrugt og courgetter i tern.
Varm lidt olivenolie på en pande, der kan tåle ovn, og svits peberfrugt i et par minutter.
Tilsæt courgetter og spinat, og steg yderligere 3-4 min., til væden er fordampet.
Pisk æggene sammen med lidt salt, peber og chiliflager.
Skær rugbrødet i tern, og vend det i grøntsagsblandingen.
Hæld æggemassen over, og riv osten over (gem evt. lidt til servering).
Sæt panden i ovnen i 15-20 min., til omeletten er fast og let gylden.
Tag ud, og lad den hvile et par minutter før servering
Fif til at peppe retten op / bruge rester
Tilsæt friske urter som persille, purløg eller basilikum.
Brug overskydende grøntsager fra køleskabet – fx broccoli, porrer eller majs.
Servér med en frisk tomatsalat eller avokado for ekstra energi.
Rester smager fremragende kolde i madpakken næste dag.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften