0

ELITE Team DK Tennisspillerens omelet med rugbrød

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Estimeret tidsforbrug

Ca. 30 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse og grøntsager: 10 min

  • Tilberedning på pande: 10 min

  • Bagning i ovn: 10-15 min

  • Anretning: 2-3 min

Fremgangsmåde

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl peberfrugt, courgetter og spinat.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af grøntsager.

  • Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).

  • Skær peberfrugt og courgetter i tern.

  • Varm lidt olivenolie på en pande, der kan tåle ovn, og svits peberfrugt i et par minutter.

  • Tilsæt courgetter og spinat, og steg yderligere 3-4 min., til væden er fordampet.

  • Pisk æggene sammen med lidt salt, peber og chiliflager.

  • Skær rugbrødet i tern, og vend det i grøntsagsblandingen.

  • Hæld æggemassen over, og riv osten over (gem evt. lidt til servering).

  • Sæt panden i ovnen i 15-20 min., til omeletten er fast og let gylden.

  • Tag ud, og lad den hvile et par minutter før servering

Anretning
  • Servér omeletten direkte fra panden eller i skiver med en klat hytteost ved siden af.

Fif til at peppe retten op / bruge rester

  • Tilsæt friske urter som persille, purløg eller basilikum.

  • Brug overskydende grøntsager fra køleskabet – fx broccoli, porrer eller majs.

  • Servér med en frisk tomatsalat eller avokado for ekstra energi.

  • Rester smager fremragende kolde i madpakken næste dag.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4503 kjl/1076 kcal
Fedt:
18,9 E%
Kulhydrat:
54,2 E%
Kostfibre:
4,3 E%
Protein:
26,6 E%