0

Enchilladas med spicy kylling, cremefraiche og salat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerhvidløgløgMexicansk krydderiblanding (stærk)flåede tomaterTortilla hvede wraps - bløderevet mozzarella
Kylling

TIP har du en rest kogte havreris fra den anden dag, så smid dem med ind i wrappen. 

Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft. 

Steg kyllingen i olie på en varm pande i 2-3 min. Skær løg i både og hvidløg i skiver og kom dem med på panden. Steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt mexi krydderi og tomat. Lad det simre kort, til kyllingen er helt gennemtilberedt, og smag til med salt og peber. 

Fyld tomat og kylling i tortillas. Luk dem i begge ender og sæt dem i et ildfast fad. Drys med ost og bag dem i den varme ovn i ca. 15 min. 

hjertesalatJalapeño chililimetomater
15 min.
Topping

Snit imens salaten, skær chili i skiver, lime i både og tomater i tern. 

creme fraiche 18%
28 min.
Anretning

Top de varme enchiladas med cremefraiche, salat, tomat og chili og servér med limebåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver