Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. Sæt en bageplade med bagepapir på, ind for at forvarme.
Kartoflerne skrælles, og skæres i 5x5 cm grove tern.
Kartoffelternene sættes over at koge i vand uden salt.
Når kartoflerne er helt møre, drænes de, og damper af i en sigte.
Hæld kartoflerne tilbage i gryden, og mos dem med en smørklat og så meget varm mælk, at mosen får en god konsistens.
Til allersidst smages til med salt og peber.
Lad mosen hvile under låg.
Jordskokkerne skylles grundigt, og evt. mørke pletter og "fimrehår" skæres af. Jordskokkerne skal ikke skrælles!
Skær skokkerne i små tern på omkring 1x1 cm, vend dem i olie, og bag dem i ovnen, til de er karameliserede og sprøde.
Løgene skrælles, deles i halve, og skæres i tynde skiver.
Gulerødderne skylles, deles og anrettes som gnavegrønt.
Kødet vendes i 1-2 tsk mel pr. person.
Det gøres nemmest ved at putte kødet ned i en pose, tilsætte melet, salt og peber og ryste grundigt, til melet er jævnt fordelt overalt.
Steg kødet i en stegegryde, eller en pande med høje sider, til det lige netop er brunet af.
Tag kødet op, og steg løgene i gryden, uden at vaske den af først, ved svag varme, til de karamelliserer.
Knus/hak 1-3 enebær pr. person med en kniv, og tilsæt dem til løgene, mens de steger.
Når løgene er helt bløde og lækre, tilsættes kødet til gryden/panden, og skysaucen tilsættes.
Lad retten koge op, og spæd op med mælk, til saucen har en god konsistens. Lad den simre nogle minutter.
Umiddelbart inden servering vendes creme fraichen ned i enebærgryden.
Smag til med salt og peber.
Kartoffelmosen serveres med enebærgryden over, og der drysses med de sprøde jordskokker på toppen.
Giv gulerødderne til.
*velbekomme*
Til orientering om sovsens farve:
Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. Vi foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-)
Kundekommentarer ()