Forvarm ovnen til 200 grader.
Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.
Skyl kålen grundigt, afdryp for vand, og riv bladene fra stilken i mundrette stykker. Spred bladene ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person. Krydr med salt, og bag i ca. 10 min, indtil kålen har fået godt med farve og er blevet mør.
Pil hvidløget, og skyl citronen. Hæld tahin i en skål, tilsæt revet hvidløg, revet citronskal og citronsaft. Rør rundt i dressingen, imens der tilsættes lidt vand. Tilsæt vand, indtil dressingen har en cremet konsistens. Dressingen kan godt sætte sig igen efter lidt tid. Rør blot godt til igen, og tilsæt evt. lidt ekstra vand. Smages til med salt og peber.
Skyl persillen grundigt sammen med agurken, og afdryp for vand. Hak persillen fint, og skær agurken i skiver.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og form 4 boller af plantefarsen pr. person. Steg bollerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 4 min på hver side.
Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord.
Tag en stor pande, og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie, og drys med lidt salt, når de er færdige. Opbevar dem i et fugtigt klæde indtil servering.
Servér enten retten som en salat med falaflerne, bagt kål, agurk, persille og dressingen med durumbrødet til. Eller kom fyldet på brødet, og fold det rundt om.
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften