0
Falafel i durum
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønkålolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.

Skyl kålen grundigt, afdryp for vand, og riv bladene fra stilken i mundrette stykker. Spred bladene ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person. Krydr med salt, og bag i ca. 10 min, indtil kålen har fået godt med farve og er blevet mør.

hvidløgcitrontahinsort peber
10 min.
Dressingen

Pil hvidløget, og skyl citronen. Hæld tahin i en skål, tilsæt revet hvidløg, revet citronskal og citronsaft. Rør rundt i dressingen, imens der tilsættes lidt vand. Tilsæt vand, indtil dressingen har en cremet konsistens. Dressingen kan godt sætte sig igen efter lidt tid. Rør blot godt til igen, og tilsæt evt. lidt ekstra vand. Smages til med salt og peber.

persilleagurk
15 min.
Salaten

Skyl persillen grundigt sammen med agurken, og afdryp for vand. Hak persillen fint, og skær agurken i skiver.

plantefars
20 min.
Falaflerne

Varm en pande op ved middelhøj varme, og form 4 boller af plantefarsen pr. person. Steg bollerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 4 min på hver side.

pizzadej - på surdej
25 min.
Durum

Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Tag en stor pande, og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie, og drys med lidt salt, når de er færdige. Opbevar dem i et fugtigt klæde indtil servering.

30 min.
Anretning

Servér enten retten som en salat med falaflerne, bagt kål, agurk, persille og dressingen med durumbrødet til. Eller kom fyldet på brødet, og fold det rundt om.

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?