0
Falafel i hjemmelavede pitabrød med tzatziki, syrlig rødkål og sprøde kerner

Falafel i hjemmelavede pitabrød med tzatziki, syrlig rødkål og sprøde kerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdejhvedemel
1 min.
Pitabrødene

Forvarm ovnen til 225 grader. Del dejstykkerne i to stykker på et meldrysset bord, og form dem til to runde kugler. Rul dem flade med en kagerulle, og lad dem hæve ude på en bageplade dækket med bagepapir indtil bagning.

rødkålpersillesolsikkekernerrødløg
10 min.
Rødkålen

Skyl rødkålen og persillen grundigt, og afdryp dem for vand. Pil løget, og skær det og rødkålen i tynde strimler. Persillen hakkes groft. Vend kålen, løget og persillen i lidt lys eddike og salt, og lad det stå og trække.

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og vend dem med kålen lige før servering.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
20 min.
Tzatzikien

Skyl agurken, og riv den på den grove side på et rivejern. Krydr med salt, og lad det dryppe lidt af i en sigte.

Pil hvidløget, og riv det på den fine side på rivejernet.

Kom yoghurten i en skål, krydr den med salt, og bland agurk og hvidløg heri. 

plantefars - vegansk farsolivenolie, ekstra jomfru
30 min.
Falafflerne

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 3 boller af plantefarsen, og steg dem i 3 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de er gyldne.

35 min.
Brødet

Kom brødene i ovnen, og bag dem i ca. 8 min., indtil det lyder hult, når der bankes på dem.

45 min.
Anretning

Skær brødene op, og fordel tzatzikien, falaflerne og rødkålsalaten heri.

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?