Tænd ovnen på 220°C. Skyl auberginen, prik huller i den med en gaffel, og læg den hel i ovnen på en bradepande med bagepapir på. Lad den bage i ca. 20 min., til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den.
Træk skindet af auberginen, og hak det groft med en kniv. Hvis du ønsker en finere konsistens kan du med fordel bruge en stavblender. Kom kødet i en skål, og bland det med baba ganoush krydderiet og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middel varme. Form 3 boller af farsen pr. person, og steg dem i 2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. på hver side.
Skyl bladbederne grundigt, skær stokken fra, og kassér den.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges bederne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sek., så de falder lidt sammen. Vendes med lidt olie, eddike og salt lige før servering.
Varm bollerne i ovnen som angivet på pakken.
Servér baba ganoushen med falaflerne, de stegte bladbeder og brødet.
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!
Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika
Kundekommentarer ()