Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hæld kikærter i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af.
Hak løget fint, og pluk de groveste stængler af persillen. Riv skallen af citron på den fine side af et rivejern. (Du skal også bruge citronsaft og -skal til dressingen).
Kom halvdelen af den modtagne persille, kikærter, finthakket løg, æg og følgende pr. person i en foodprocessor: 1 spsk. havregryn, saft og skal af 1/8 citron, 1/2 tsk. spidskommen, 1/2 tsk. sød paprika og 1/2 tsk. salt.
Kør det hele til en ensartet masse.
Kom 1/4 spsk. olie pr. person på en varm pande. Form 6 falafler pr. person, og steg dem i 10-12 min. Vend falaflerne nogle gange undervejs.
Rør creme fraiche sammen med tahin og følgende pr. person: 1/4 tsk. spidskommen, 1/4 tsk. salt, saft og skal af 1/8 citron, 1/4 tsk. honning og en knsp. peber.
Rør dressingen godt sammen, og smag til med salt og peber.
Skær tomat, rødløg og æble i skiver, og hak det sidste persille fint. Snit spidskål fint.
Skræl gulerødder, og skær dem i stave til snackgrønt.
Fordel alle grøntsager, æble og falafler i store savoykålsblade, og kom dressingen udover. Rul kålbladet sammen, hvis du kan, og spis. Ellers kan du lave en åben wrap, og spise med kniv og gaffel.
Spis gulerødder til.
Kommentarer og forslag til opskriften