0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

Rodfrugter

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl rodfrugterne, og skær dem i samme størrelse som fritter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend i olivenolie og salt.
  • Bag rodfrugterne i ovnen i 25-30 min., til de er gennembagte. 

 Falafelbøf

  • Hæld kikærter i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
  • Skræl rødløgene, og skær dem i mindre stykker. Pres saft, og riv skal af lime.
  • Kom alle ingredienserne til falaflerne i en foodprocessor, og kør dem til en ensartet masse.
  • Form 4 bøffer, der er ca. 2 cm høje.
  • Kom lidt olie på en varm pande, og steg bøfferne i ca. 10-12 min. Vend dem forsigtigt undervejs.

Topping

  • Skær kålen i tynde skiver, hak persillen groft, og skær agurk i skiver. 
  • Vend kålen godt sammen med eddike og salt, og brug gerne hænderne til at kramme kålen, så den bliver lidt blød.
  • Vend derefter kålen sammen med persille.

Dressing

  • Hak hvidløg fint, og rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Anretning
  • Top hver falafelbøf med dressing, kålmix og agurk, og servér med bagte rodfrugter on-the-side.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Protein:
30 g