0
Falafelret med taboulleh, agurk og aubergine

Falafelret med taboulleh, agurk og aubergine

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Salt auberginen

Flæk auberginen på midten, og krydr den godt med salt på skæresiden. Lad den stå til senere.

couscous
3 min.
Kog couscousen

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden.

rød peberfrugt
10 min.
Sylt peberfrugten

Bland 1/2 dl. vand og 1/2 dl. eddike pr. 2 personer i en kasserolle, og krydr med lidt salt. Bring blandingen i kog.

Snit peberfrugten i tynde strimler. Sluk for varmen, kom peberfrugten i lagen, og lad det stå og trække.

aubergine
15 min.
Steg auberginen

Hæld 1 spsk. olie pr. person i en pande, og læg auberginen med skæresiden nedad heri.

Kom låg på panden, og varm op ved middelhøj varme. Lad auberginen stege i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Skru evt. lidt ned for varmen, hvis den får for hurtigt farve.

Skær efterfølgende auberginen i mindre stykker.

falafelfars
20 min.
Steg falaflerne

Varm en pande op ved middel varme. Form 3 boller pr. person af farsen, og steg dem i 2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., imens de vendes undervejs. 

myntecitronagurk
25 min.
Lav taboullehen

Hak mynten og agurken groft, og kom dem op i en stor skål.

Tilsæt peberfrugt, aubergin, couscous og revet citronskræl.

Vend godt rundt, og smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér falaflerne med taboullehen.

Bonusinfo

Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.

Det er piv-nemt og drøn lækkert! 

Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:

  • Steg på en pande i 4-5 minutter på hver side
  • Fritér i 3-5 minutter i 180 grader varm olie

Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?