Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Flæk auberginen på midten, og krydr den godt med salt på skæresiden. Lad den stå til senere.
Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden.
Bland 1/2 dl. vand og 1/2 dl. eddike pr. 2 personer i en kasserolle, og krydr med lidt salt. Bring blandingen i kog.
Snit peberfrugten i tynde strimler. Sluk for varmen, kom peberfrugten i lagen, og lad det stå og trække.
Hæld 1 spsk. olie pr. person i en pande, og læg auberginen med skæresiden nedad heri.
Kom låg på panden, og varm op ved middelhøj varme. Lad auberginen stege i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Skru evt. lidt ned for varmen, hvis den får for hurtigt farve.
Skær efterfølgende auberginen i mindre stykker.
Varm en pande op ved middel varme. Form 3 boller pr. person af farsen, og steg dem i 2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., imens de vendes undervejs.
Hak mynten og agurken groft, og kom dem op i en stor skål.
Tilsæt peberfrugt, aubergin, couscous og revet citronskræl.
Vend godt rundt, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér falaflerne med taboullehen.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Kundekommentarer ()