Sæt ovnen på 225 grader.
Læg løg og hvidløg på en bradepande dækket med bagepapir. Bag dem hele i ca. 10 min., indtil de bliver helt møre.
Imens løgene bager, skrubbes kartoflerne under vand. Skær dem ud i chunks, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Pil løg og hvidløg.
Kom ca. 1/4 af løget og alle hvidløgene i en skål eller et glas, hvor man kan blende med en stavblender. Tilsæt chili, tomatpure, mezze, 2 spsk. olie, 1/2 spsk. eddike og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Blend det til en grov pure med en stavblender, og smag til med salt og peber (pas på - sovsen er hot!) Hæld olie på, indtil det dækker.
Kom falaflerne i en pande med 1 spsk. olie pr. person, og lun dem ved middel varme.
Halvér de resterende løg, vend dem i yoghurten, og krydr med salt og peber.
Servér falaflerne med de bagte kartofler og løgene, og top med chiliolien.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()