Start med at skrælle kartofler og persillerødder. Skær begge dele i grove stykker, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Kog stille og roligt, til grøntsagerne er helt møre.
Skyl kålen, og rib bladene af stilkene.
Snit dem fint med en kniv.
Hak valnødderne groft med en kniv.
Steg fasanbrysterne ved mellem varme i 2-3 min. på hver side. De må gerne være en smule rosa i midten. Skal de være gennemstegt, steges de et par min. yderligere.
Lun skysovsen op i en lille kasserolle.
Tør panden fra fasanen af med et stykke køkkenrulle, og varm panden op igen. Tilsæt lidt olivenolie, og steg kålen i 2-3 min. Kom så valnødderne på panden, og lad dem riste lidt med.
Tag panden af varmen, og tilsæt godt med citronsaft. Vend rundt, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Dræn kartofler og persillerødder for vand, og tilsæt et generøst skud olivenolie, en stor klat smør eller begge dele. Mos det hele med et piskeris til en lind puré, og smag til med salt og godt med friskkværnet peber.
Anret en god skefuld puré på en tallerken med syrlig kål, valnødder og fasan ovenpå. Slut af med at komme skysovs over retten.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften