Fritter er altid en god idé !
Husk at salte, gerne før, under og efter tilberedningen (bare lidt af gangen).
Og husk at vende rundt i dem 1-2 gange undervejs, så de alle bliver sprøde og gyldne.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader til fritter, og sæt vand over til ærter.
Bred fritterne ud på bagepapir på en bageplade, og sæt dem i den varme ovn i ca. 20-25 min., til de er gyldne og sprøde. Åben ovnlågen indimellem, luk damp ud, og vend fritterne et par gange under tilberedningen.
Pil hvidløget og kom ærter og hvidløg i en gryde med kogende, saltet vand i ca. 1 min. Sigt og skyl dem kort i koldt vand, og afdryp grundigt.
Blend ærter og hvidløg med en stavblender, tilsæt yoghurt, og smag til med salt, peber, lidt revet citronskal og -saft. Sæt mosen koldt indtil servering.
Skær fisken i stykker, så der er 2-3 pr. pers., og krydr den med salt.
Pisk æg sammen med en smule vand i en dyb tallerken. Fyld rasp i en anden tallerken og mel i en tredje.
Dup fisken tør, vend den i mel, æg og rasp, og steg i ca. 3-5 min, til den er gylden og akkurat gennemstegt.
Pluk salaten fra hinanden, snit løg fint, og anret begge dele på et lille fad. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie og eddike lige inden servering.
Anret fisk med fritter, ærtemos og salat. Servér straks, gerne med lidt citronbåde, hvis du har mere tilbage.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()